Dost bylo slimáků v Čechách

Přípravek NEUDORFF Ferramol je již 30 let úspěšně používán na hubení slimáků a jiných plžů, kteří jsou jedni z nejvýznamnějších žravých škůdců rostlin. Patří k nim slimáček polní a síťkovaný, slimák největší, plzák španělský a zahradní a šneci s ulitou. Chutná jim na rostlinách snad všechno! Poškozují klíčky, klíčící semena, okusují stonky, lodyhy, plody, hlízy i dužnaté kořeny a listy, do kterých vykusují nepravidelné otvory s roztřepenými okraji. Jejich schopnost zlikvidovat celé rostliny je neuvěřitelně rychlá! Aktivní jsou hlavně v noci a za deštivého počasí. Jejich přítomnost poznáte tak, že v blízkosti rostlin bývá zaschlý, perleťový lesklý sliz.

Přípravek NEUDORFF Ferramol je povolen v ekologickém zemědělství k hubení slimáků. Je bezpečný, je neškodný jak pro domácí mazlíčky a lidi, tak i pro další užitečné organismy, jako jsou žížaly nebo včely. V rostlinách nezanechává rezidua (zbytky účinné látky). Aktivní látky obsažené v přípravku se běžně vyskytují v přírodě. Ferramol slimáky likviduje v jejich úkrytech, takže váš záhon zůstane čistý. Vlhkost a déšť účinnost přípravku nesnižují, naopak ji zvyšují.

Kdy a jak zahrádku ošetřovat proti slimákům?

Zahrádku pravidelně kontrolujte. Ošetřovat začněte dle počasí buď preventivně nebo ihned na počátku výskytu škůdců. Ferramol aplikujte večer rovnoměrně rozhozením po ploše záhonu, nedělejte hromádky! Jakmile Ferramol z plochy zmizí (po deštích nebo po sežrání), ošetření zopakujte. Nejúčinnější je použít přípravek 2 x za sebou.

Likvidace slimáků začíná jejich vylákáním a nasycením, což ochrání vaše rostliny před požerem již v první fázi. Po konzumaci granulí si slimáci zalezou zpět do svých úkrytů, kde zahynou. Záhon tím pádem zůstává bez slizu a není nutné mrtvé slimáky sbírat. Vlhkost a déšť přípravku nevadí, jelikož v případě nabobtnání je pro slimáky mnohem atraktivnější a působí tedy rychleji.

Zobrazit vhodné přípravky na hubení slimáků

Stop slimákům
Stop slimákům

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Post